Bouwtechnische keuringen

Als u een huis gaat kopen, wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Om een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning te krijgen, kunt u ons een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Tijdens zo’n keuring wordt het gehele pand van nok tot kruipruimte, van binnen en van buiten zeer zorgvuldig bouwkundig bekeken en beoordeeld. Als u wilt kunt u hierbij aanwezig zijn en al uw vragen aan de bouwkundige stellen. Onze bevindingen leggen wij vast in een duidelijk leesbaar bouwkundig rapport, compleet met foto’s. Met het laten uitvoeren van een bouwkeuring voldoet u als koper aan uw wettelijke onderzoeksplicht.

Als u de informatie uit het rapport niet nodig heeft voor de onderhandeling of financiering, kunt u ook kiezen voor een zgn. ‘meeloopkeuring’, ook wel mondelinge keuring genoemd. Deze wordt op dezelfde manier verricht, maar er wordt geen rapportage gemaakt. U bespaart hiermee aanmerkelijk in de kosten.

Als u een keuringsrapport nodig hebt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het van belang dat u dat aan ons doorgeeft. Wij zorgen er dan voor dat het rapport opgemaakt wordt volgens de richtlijnen van de NHG.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Als bouwkundig specialist met jarenlange ervaring helpen wij u graag bij het oplossen van uw bouwkundige vraagstukken.